8.7 C
София

Activision Blizzard закупи създателите на Candy Crush за 5.5 млрд. долара

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Гейм гигантът Activision Blizzard обяви нова сделка, свързана с придобиването на английската компания за мобилни игри King Digital Entertainment, която познаваме най-вече като името зад свръх успешната поредица Candy Crush.

Сумата, която компанията на Боби Котик ще плати, е наистина внушителна – цели 5.9 милиарда долара, което е повече от сегашната пазарна оценка на King, която възлиза на 4.7 милиарда долара.

По този начин Activision Blizzard ще сложи ръка на доста голям дял от мобилния пазар и ще придобие едно от най-популярните имена на него. По традиция, бизнесът на компанията е свързан най-вече с конзолните игри, където я познаваме като издател на поредицата Call of Duty, докато за РС геймърите издава масовата онлайн игра World of Warcraft.

Когато дейността на двете половинки на гиганта бъде събрана на едно място, Activision Blizzard има повече от 500 милиона активни месечни потребители.

„Ще комбинираме нашия опит в мобилните игри и free-to-play модела с глобалната марка на Activision Blizzard и нейния опит, за да предложим най-добрите игри на милиони играчи по цял свят“, казва изпълнителният директор на King Ричард Закони, който ще продължи да бъде начело на компанията.

Мобилната компания, която бе основана в Швеция преди 12 години, дължи успеха си най-вече на Candy Crush.

Сделката идва в най-важната седмица от годината за Activision Blizzard, след като премиерата на хитовия шутър Call of Duty: Black Ops III трябва да стане след броени дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини