През миналата седмица стана ясно, че Google са платили милиони долари на големи гейм издатели, за да не създават свои собствени магазини в екосистемата на Android, задържайки потребителите им в границите на Google Play. Една от тези компании твърдят Epic Games в документи по делото им с Google са Activision Blizzard, на които са платени над $360 000 000 за три години. Други компании тук били Riot Games (League of Legends), Ubisoft и Nintendo. Обвинението е наистина сериозно и не беше подминато от Activision Blizzard.

„Epic обвиняват партньорът на Activision Blizzard Google, че ни е платил, за да не се съревноваваме с тях. Нека да е ясно: това не е истина. Google никога не са ни молили, притискали или са ни карали да се съгласим да не си съперничим с тях. И ние вече внесохме документи и доказателства, опровергаващи тази нелепица“. Опровержението не идва от официалната страница на Activision Blizzard, а от Twitter профила на Лулу Ченг Месърви, изпълнителен вицепрезидент в отдел „Корпоративни връзки“ в компанията.

Един евентуален скандал около Activision Blizzard е последното, което е нужно на компанията в момента. На Activision им предстои поглъщане от страна на Microsoft, а регулаторите по сделката започват да гледат все по-критично на нея. За повторно преразглеждане на ситуацията се обявиха от британските власти по защита на конкуренцията, а Брюксел вече заяви, че е нужно да бъде направена по-задълбочено изследване на ситуацията. Повод за това са без съмнение противоречащите си твърдения, идващи от страна на Microsoft, които веднъж заявяват как игрите на студиото и по-точно шутър поредицата Call of Duty няма да бъде затворена за PlayStation след приключване на сделката, а след това признанието, че тя ще остане достъпна за PlayStation „за още няколко години“. Вземайки предвид това, че става дума за игри, генериращи милиони долари печалба всяка година звучи нелогично за Microsoft да се откаже от една част от тях, затваряйки CoD в границите на Xbox и Windows единствено.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари