Activision Blizzard публикуваха през тази седмица отчет за изминалото тримесечие, от който става ясно, че компанията се е радвала на най-успешната си годишна четвърт в историята с увеличение на приходите от 72% на годишна база. Основна заслуга за това са имали Call of Duty: Black Ops Cold War, проходите от полупките в Warzone, както и Call of Duty Mobile. Оперативните приходи също са нараснали значително – с повече от два пъти в сравнение с изминалия фискален период на предходната година.

В акцентите от доклада, цитиран от Twinfinite се отбелязва, че благодарение на въведения F2P модел за Call of Duty, както и старта на мобилната версия на играта, месечната база от потребители на продукти на студиото се е увеличила тройно за последните три години и през първата четвърт на годината са регистрирани 150 000 000 месечни потребители. Конкретно, месечните потребители на Call of Duty са се увеличили с над 40% през въпросния период. Отчита се също и изключително засилен интерес към старта на професионалната Call of Duty лига.

„Нашите служители продължават да демонстрират извънредно представяне при необичайни обстоятелства. Това неуморно усърдие, насочено към нашите заглавия дава като резултат силни резултати за първото тримесечие, които са далеч над очакванията ни. Продължаващото преизпълнение на целите ни ни помага да повишим своите очаквания за цялата настояща година“, споделя в доклада изпълнителният директор на Activision Blizzard Боби Котик.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари