Ако винаги сте се чудели дали да опитате играта Alan Wake, сега е вашият шанс да го направите през Xbox Store и Steam, тъй като заглавието ще бъде свалено от продажба след понеделник, 15-ти май. Това важи както за дигиталните, така и за физическите копия.

Според публикация на Remedy Entertainment в Twitter, играта няма да се продава поради изтичащи лицензи за музика. Естествено, разрешението за пускане на парчета на Depeche Mode и Дейвид Боуи струва много пари. Ако вече сте закупили и притежавате играта, тя няма да изчезне от вашата библиотека, но няма да може да се купи. Alan Wake’s American Nightmare, DLC-тата и останалите части от франчайза няма да се свалят. Remedy Entertainment коментира: „Лицензите за музика на Alan Wake изтичат скоро. Следователно играта ще бъде свалена от продажба на физически и дигитални копия. Alan Wake’s American Nightmare ще продължава да се продава. Ние ще лицензираме музиката на Alan Wake скоро, но засега нямаме конкретна дата за това“.

В чест на свалянето Remedy организира масивна разпродажба на Alan Wake през почивните дни, предлагайки играта с до 90% отстъпка в Steam каталога. Това обаче не важи за Xbox Store, където студиото няма контрол над цените. Физически копия все още се продават от Amazon и други дистрибутори с намалена поне до половин цена.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари