В края на месец май компанията DeepMind ще проведе в китайския град Вужен поредица от партии, в които изкуственият интелект AlphaGo ще играе Го срещу отбор, съставен от петте най-добри китайски майстори и ще се срази със сегашния шампион Ке Дзе.

Една година след като AlphaGo победи в Стокхолм световния шампион по Го Ли Седол, DeepMind съобщи че организира през месец май нова серия от срещи, които ще покажат колко по-добър е станал ИИ през това време. Ще бъдат играни три партии.

Първоначално AlphaGo ще играе с Ке Дзе, който е най-добрият китайски майстор по Го. След това изкуственият интелект ще участва в смесена партия „двама срещу двама“, при която два тима от човек плюс алгоритъм ще играят един срещу друг. Тази партия е организирана много интересно – човекът и алгоритъмът ще играят последователно и строго един след друг и всеки ще трябва да се приспособява към ходовете на другия.

След съвместната игра на човек + алгоритъм, ще започне последната среща, в която ИИ ще играе срещу отбор, съставен от петте най-добри Го майстори на Китай. DeepMind счита, че AlphaGo ще демонстрира множество нестандартни ходове, за които не е бил предварително програмиран.

В началото на месец януари тази година AlphaGo бе тайно пуснат да играе Go онлайн. ИИ се подвизаваше под името „Master“ и спечели всички партии в китайските онлайн платформи FoxGo и Tygem. ИИ не загуби нито веднъж и само една парти завърши наравно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари