Вълшебниците от чешкото студио Amanita Design, зарадвали ни с прекрасни малки игри, като Machinarium, Samorost, Botanicula и Chuchel, анонсираха своята най-нова игра – Phonopolis.

Играта ще се различава доста от всичко, което досега са ни представяли Amanita. Phonopolis ще е първата тяхна 3D игра, като почти всички обекти и модели в нея са изработени ръчно с помощта на гофриран картон, а впоследствие пренесени в енджина на играта. Не само това, но и за разлика от другите игри на студиото, в които чуваме звуци, но не и глас, то във Phonopolis ще присъства четец. Необичайна за Amanita ще е и темата, която за разлика от други техни заглавия, взема тема от реалния живот – пропагандата и автократичната власт. Това, пишат авторите на играта, не означава, че тя няма да е съпътствана от обичайния за игрите на студиото симпатичен хумор.

Phonopolis ще включва различни елементи на изследване и традиционните за игрите на Amanita загадки, като е дело на изцяло нов екип в студиото – Ото Достал, Ева Маркова и Петр Филопович. Играта ще ви представи един зъл лидер, диктатор, който макар и в миналото да е бил различен, днес е преминал към страната на мрака. Неговата цел е да изгради едно постоянно щастливо общество и това е причината да създаде специална система от високоговорители, които постоянно отправят послания, действащи на хората на едно подсъзнателно ниво, което има за цел да направи хората перфектни. Но вместо да станат такива, хората се превръщат в безропотно подчиняващи се слуги, елементи от едно изкуствено оформено общество, превърнало се в машина, обяснява в анонса на играта игровият директор Петр Филипович.

Цялостната художествена концепция във Phonopolis също е нещо, което ще различава играта от другите игри на Amanita. Тя е вдъхновена от изкуството между двете световни войни и идеите на авангардизма, конструктивизма и футуризма.

„Отхвърлянето на традицията и честването на новите революционни идеи са два отличителни знака на артистичните движения между двете световни войни. Възхвалата на прогреса, както и вярата, че се полагат основите на нови и по-добри социални взаимоотношения са ключови вдъхновения за Phonopolis. Ние се опитваме да използваме авангардното изкуство по едни по-различни, по-забавни и игриви начини. Една от целите ни тук е да развеселим играещия с една откровена по детски радост“, обяснява Маркова, концептуален художник на Phonopolis.

Amanita Design е независимо чешко студио, основано през 2003, което проби на гейм сцената преди десет години с Botanicula, игра, която разкрива приключенията на симпатични малки насекоми. Игрите на студиото се отличават с множество награди и положителната реакция на публиката и медиите. Phonopolis се разработва за конзоли и персонални компютри, като засега няма дата на излизане.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари