Amazing Alex се превърна в най-сваляната игра в САЩ

0
12

Новата игра от Rovio Entertainment, Amazing Alex, се качи в челото на списъка на най-сваляни игри в САЩ тази седмица, като доказа, че финалндската компания не е one-hit wonder.

Rovio, създателят на Angry Birds – играта в която ни се налагаме да стреляме с прашка по прасета, които се опитват да откраднат яйцата на симпатично-грозновати пилета – се оценява, според различни анализатори на близо девет милиарда долара.

Новата игра-пъзел на финландците Amazing Alex бързо се превърна в лидер сред приложенията в сайтовете за платен даунлоуд. Играта представлява забавление в областта на физиката и физичните закони, в което се поставят различни предизвикателства пред любопитното момче Алекс.

„Пускането на нови продукти в игровия бранш не е лесна задача, даже и за най-успешните компании, но Amazing Alex достигна върха в списъка на сваляните приложения за iPhone само за осем часа“, заяви анализаторът от от финландската фирма за мобилни комуникации Alekstra Терро Куитинен.

Той допълни, че: „Това е играта достигнала най-бързо първата позиция по сваляне в САЩ – вземайки предвид факта, че тя не е продължение на съществуващо заглавие, игра правена по филм, или разширение на вече съществуващо приложение.“

Rovio, основана през 2003г., се превърна в световен феномен след пускането на Angry Birds за iPhone в края на 2009 година и след това съсредоточи усилията си върху пускането на продължения на оригиналният си хит.

Това помогна на играта да се задържи на върха на списъка на сваляните игри с повече от милиард сваляния.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари