Amazon пуснаха първата си социална игра за Facebook

0
19

Amazon твърдо са решили да пробват късмета си на пазара за социални игри. Ето защо те дадоха начало на нов отдел на име Amazon Game Studios. В отдела ще бъде нает екип от разработчици, които ще създават „иновативни, забавни и добре измислени“ игри.

В първата си публикация, новият отдел обеща, че ще предостави на геймърите достъпни заглавия, които те да могат да играят по всяко време. Екипът намеква, че някои от игрите може да са безплатни за игра и вероятно да са базирани на същия модел, по който работят игрите на Zynga – безплатни продукти, които генерират приходи чрез реклама и продажба на виртуални стоки.

Засега обаче подобни неща остават в сферата на спекулациите. Единственото, което разбрахме със сигурност, е мотивът зад обявата, публикувана по-рано тази година от Amazon, с която те приканиха към компанията заинтересовани разработчици на игри, художници, дизайнери и продуценти. Според някои, Amazon се готвят да бъдат не друго, а следващата Zynga.

Първата им заявка за това амбициозно занимание е и първата им игра за Facebook – Living Classics. В играта семейство лисици разучават анимираните светове на книги като „Алиса в страната на чудесата“, „Вълшебникът от Оз“ и „Крал Артур“. В духа на всяка една социална игра, и тук има възможност за посещения на приятели и споделяне на спечелени награди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари