Amazon разработва игра по „Властелинът на пръстените“

0
253

Amazon влага изключително много внимание върху създаване на съдържание по класическия франчайз „Властелинът на пръстените“. Изглежда гейминг студиото на компанията се нагърбило със задачата да разработи нова онлайн мултиплеър игра по книгите на Толкин. Тя няма да има връзка с култовите филми на Питър Джаксън и е отделна продукция от очаквания сериен филм, отново дело на Amazon. Заместник-директорът на студиото, Кристоф Хартман, сподели в изявление:

„Средната земя на Толкин е един от най-изпъстрените с детайли фантастични светове в историята и дава на нашия екип от опитни ММО разработчици… големи възможности да играят и създават“.

В помощ на Amazon влизат компаниите Athlon Games и Leyou, които споменаха за перспективата на проекта миналата година. Athlon беше коментирала, че разработва MMO заглавие за конзоли и персонални компютри, описано като „онлайн игра, ориентирана около света на Средната земя дълго време преди събитията във „Властелинът на пръстените“…“. Освен това Amazon се похвали, че е привлякла ветерани разработчици, правили хитове като Everquest, Destiny, Planetside и World of Warcraft, да работят по проекта.

Не се знае кога ще излезе новата игра, нито за кои платформи ще е достъпна. Още повече, че  вече работи по друго MMO заглавие за РС, New World. Ние залагаме, че има шанс разработчикът да го адаптира и за мобилни устройства, но компанията трябва да потвърди допълнително.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари