Преди две години Amazon обявиха амбициозен ММО проект по „Властелина на пръстените“. Играта обаче така и няма да излезе. Това стана ясно тези дни, а причината за това се явява, че китайците от Tencent са придобили Leyou Technologies, компанията, която щеше да разработва The Lord of the Rings съвместно с Amazon.

Анонсирана през 2019, играта на Athlon Games (студио на Leyou) и Amazon трябваше да е мащабно F2P MMO с живи услуги. Както стана ясно обаче преди дни, The Lord of the Rings MMO е вече мъртъв проект, за което предава Джеййсън Шрайър от страниците на Bloomberg.

През декември миналата година, Leyou Technologies Holdings Ltd са придобити от Tencent и това се явява началото на края за играта. С оглед на това, че компанията вече има нов собственик, то е трябвало Amazon и Tencent да седнат на масата и да предоговорят споразуменията между американската компания и Leyou. Нещо обаче се е случило и до подобни разговори въобще не се стига. Коментарът говорител на Amazon със Шрайър е, че Amazon „не са успели да осигурят условията, за да се продължи да се работи по играта в настоящия момент“. „Влюбени сме във „Властелина на пръстените“ и сме разочаровани, че няма да може да поднесем играта на потребителите“, допълва той.

Шрайър припомня, че Amazon влезе в света на видеоигрите през 2014 с Amazon Game Studios – звено, което не е представило завършен продукт с появата си досега. Breakaway и Crucible бяха отменени, а друго ММО, което компанията рекламираше активно, New World, е сполетяна от множество забавяния и не е въобще сигурно кога ще види финалната си версия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари