Amazon спасили Crytek от фалит

0
4


В средата на миналия месец ви разказахме за сделка с мистериозна компания, която е спасила Crytek от фалит в края на миналата година. Предположенията бяха не едно и две, но едва ли са били много хората, които са познали името на мистериозната компания. Става дума за Amazon.

Според материал, публикуван на страниците на Kotaku, Amazon влезли в договорни отношения с Crytek по лицензионна сделка за ползване на флагманската технология за разработка на игри на немското студио CryEngine. Очаква се, че ползите за Crytek са се равнявали на сума между 50 и 70 млн. долара, като точните финансови параметри на сделката не са ясни, но изглежда парите са били достатъчни, за да помогнат на братята Йерли да запазят студиото си живо.
„Това е огромна сделка за Crytek. Вероятно най-голямата, която студиото е сключвало някога“, сподели един от братятя Йерли – Фарук – през март за Develop. Не е ясно също така, дали Amazon са лицензирали CryEngine, за да създават игра с помощта на енджина, или обмислят използването й за създаването на изцяло тяхна технология за разработка на съдържание. Нито Crytek, нито Amazon са дали коментар относно новината на медията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за