Amazon спасили Crytek от фалит

0
11


В средата на миналия месец ви разказахме за сделка с мистериозна компания, която е спасила Crytek от фалит в края на миналата година. Предположенията бяха не едно и две, но едва ли са били много хората, които са познали името на мистериозната компания. Става дума за Amazon.

Според материал, публикуван на страниците на Kotaku, Amazon влезли в договорни отношения с Crytek по лицензионна сделка за ползване на флагманската технология за разработка на игри на немското студио CryEngine. Очаква се, че ползите за Crytek са се равнявали на сума между 50 и 70 млн. долара, като точните финансови параметри на сделката не са ясни, но изглежда парите са били достатъчни, за да помогнат на братята Йерли да запазят студиото си живо.
„Това е огромна сделка за Crytek. Вероятно най-голямата, която студиото е сключвало някога“, сподели един от братятя Йерли – Фарук – през март за Develop. Не е ясно също така, дали Amazon са лицензирали CryEngine, за да създават игра с помощта на енджина, или обмислят използването й за създаването на изцяло тяхна технология за разработка на съдържание. Нито Crytek, нито Amazon са дали коментар относно новината на медията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за