AMD проявява интерес към приложенията на блокчейн в игровата индустрия

0
215

Технологичният гигант AMD обяви старта на свое ново сътрудничество – с естонската гейм платформа Ultra. Сътрудничеството между двете компании има за цел демократизирането на гейм индустрията с помощта на блокчейн технологиите, популяризирането им и извличането на ползи от тях, както за разработчиците, така и за геймъритр.

„AMD са въодушевени от използването на блокчейн технологията в процеса по издаването на видеоигри“, заяви по повод на сключеното партньорство шефът на блокчейн звеното в AMD Йорг Росковетц. „AMD и Ultra ще работят заедно, за да реализират издателски процес от ново поколение, който е концентриран над предлагането на облаги за цялата общност, преобразявайки напълно начина, по който игрите биват поръчвани, споделяни и преживявани“.

Сред основните цели на анонсираното сътрудничество на двете компании ще е промотирането на платформата на Ultra и популяризиране на ползите от използването на блокчейн технологиите в гейминга. Тук се включват организацията и провеждането на различни дейности и мероприятия.

Ultra предлага платформата за гейм дистрибуция Ultra.io, която може да бъде използвана за покупка, продажба, препродажба, игра на видеоигри, общностни събития, ревюта и състезания чрез използването на блокчейн. Услугата стартира преди две години, като вече пусна и своята основна мрежа за публичен достъп. Що се отнася до AMD, компанията има сериозен дял в гейминга посредством специализирания си хардуер и видеотехнология. AMD има от няколко години и сериозен интерес в областта на блокчейн, партнирайки си с редица компании в сектора и разработваща свои собствени проекти тук.

„Ние сме развълнувани да имаме AMD за партньор заради тяхната отдаденост на видеоигрите и блокчейн технологията. Те видяха стойността на това, което предлагаме още на един ранен етап на нашето развитие, осъзнавайки, че блокчейнът е предопределен да промени лицето на гейминга“, обяви на свой ред изпълнителният директор на Ultra Никола Жило.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари