Angry Birds помага за поддържането на мозъчното здраве

1
29

Ново изследване на Archives of Neurology носи добри новини за хората, които обичат да играят игри на смартфоните си. Оказва се, че част от заглавията са полезни за мозъка и блокират производството на протеина, който е отговорен за най-пагубните ментални заболявания, информира Mashable.

Съществуват игри, които са специално проектирани, за да стимулират когнитивната активност и да подобряват паметта, но обикновените заглавия също могат да помогнат в тази насока.

Софтуерното студио Lumosity е водещо в областта на приложенията за трениране на мозъка, които могат да се използват върху всевъзможни платформи. Компанията набра инвестиции в размер на 32.5 милиона долара през 2011 година, с които финансира своята работа.

В групата на полезните игри попада и хитовото заглавие Angry Birds, което покори света през последните години. Ако го играете редовно ще запазите гъвкавостта на ума си за по-дълго време и ще намалите шансовете да развиете пагубни болести като Алцхаймер.

Проучването на Archives of Neurology показва връзка между някои ментални заболявания и начина на живот. Като пример се дава стогодишна геймърка от Великобритания, която редовно разцъква игри на своя Nintendo DS. Сред любимите заглавия на старицата са Art Academy, Brain Trainer, Scrabble и Family Fortunes.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари