Angry Birds Space навъртя 100 милиона изтегляния

0
29

Игралното студио Rovio се похвали, че едно от последните им заглавия – Angry Birds Space – вече е набрало 100 милиона изтегляния. Още след първите 30 дни от пускането на представената в Международната космическа станция игра, стана ясно, че тя ще е хит, тъй като беше реализирана в тираж от 50 милиона бройки, съобщи Phonearena.com.

Ключов за успеха на Angry Birds Space се оказа нюхът на дизайнерите да запазят основната идея, която направи тотален хит оригинала и умението да се съчетае всичко това с достатъчно пресни идеи, за да бъде пусната една чисто нова игра. Добавеният режим за променлива гравитация разшири много възможните стратегии на игра, като същевременно главните герои и оригиналният сюжет бяха запазени.

Междувременно манията по Angry Birds е тотална. Продава се голямо количество странични материали като книги, плюшени играчки, панели за телефони и какво ли още не. Доста от разпространяваните продукти, свързани с франчайза, са фалшификати, които са създадени без съгласието на носителите на търговската марка, но въпреки това Rovio остава едно от най-стабилните финансово игрални студия в света.

Angry Birds Space е забавна игра, която срещу много малка такса дава гаранция за дълги часове на забавления. Заглавието е най-силно при мобилните платформи, но налице е и настолна версия за традиционалистите, които все още нямат смартфон или таблет, и разчитат на добрия стар Windows за по-сложните задачи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари