Apex Legend ще пуска хакерите да играят помежду си, вместо с нормални играчи

0
290

Разработчиците на Apex Legends ще изпробват нов подход срещу хакерите. Ще ги карат да се бият помежду си. Решилите да използват спомагателен софтуер, ще бъдат събирани заедно.

През май месец, компанията зад играта, Respawn, обяви, че има над 770 хиляди баннати геймъри, които използват хакове. Това е 1.5% от общата популация на играта.

Тогава отказаха да разкрият какви мерки ще се вземат, с цел авторите на чийтове да стоят без информация. Сега обаче решават да споделят повече с играчите, защото проблемът продължава да тормози хората.

“Знаем, че докладването на хакери, специално в Ranked режима на игра, е гореща тема. Тази седмица искаме да ви разкажем за нещо, върху което работим, за да се преборим с измамниците“, пише един от разработчиците в Reddit.

Мерките, които се използват, за да се засичат потенциални нарушители, са модели на поведение от алгоритми с машинно обучение, както и доклади от страна на потребителите.

Всеки, който бъде засечен да мами, ще бъде баннат от нормалните игри и вместо това ще бъде пускан в игри с други хакери и спамери.

„Както сме казвали преди, войната срещу хакерите е постоянна и остава като висок приоритет за нас. Винаги ще има върху какво да работим, да правим подобрения и нови неща, спрямо които да се адаптираме. Благодарим на играчите, които ни помагат в борбата – с докладване на съмнителни хора и с помощ в изграждането на процеса за проверка на съмнително поведение.“, добавя той.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за