Вече знаете, че Apple настоява за толкова много игри, колкото може да получи за предстоящата си услуга Arcade, но колко далеч е готова да отиде, за да го постигне? Доста далеч, очевидно. Източници на Financial Times твърдят, че Apple харчи „стотици милиони“ долари, „вероятно“ над 500 милиона долари общо, за да осигури игри за предлаганата с абонамент нова платформа.

Съобщава се, че тя изразходва „няколко“ милиона долара на игра и предлага предимства, ако разработчиците предоставят временни ексклузивни игри. Целта на тази политика е да държи заглавията извън Android или дори конзолни абонаменти услуги като Xbox Game Pass.

Apple засега отказва да коментира.

Ако е сумата е точна, това е голям ангажимент – приблизително половината от онези 1 млрд. долара, заделени за първоначалния каталог на Apple TV+. Такива разходи не са необичайни предвид целите на компанията. Услугата за абонаментна игра няма да сработи, ако не разполага с уникални и хубави, които да ви привлекат вниманието. Арple Arcade по-специално е опит да се съживи интересът към платени игри по време на free-to-play епохата на безплатни игри и може да помогне на Apple да засили историческото си предимство над Android в мобилните игри (където големите игри са или iOS-ексклузивни или iOS-първи). Това, което Apple харчи сега, може да изплати значителни дивиденти, ако доведе до повече мобилни геймъри и игрални студия, които да се прехвърлят iOS.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за