Apple започва съвместна работа с Valve за създаването на AR шлем

1
311

Днес се появи информация, че Apple е сключила партньорско споразумение с компанията Valve за разработването на съвместно AR устройство. Сега всички се питат какво могат да предложат създателят и производител на iPhone и една от най-големите компании за издаване и разработване на компютърни игри. Очаква се новото устройство да бъде представено още следващата година. Новите очила за допълнена реалност (според някои източници това ще бъде шлем) ще се произвеждат от тайванските компании ODM Quanta Computer и Pegatron.

Компанията Valve, известна преди всичко със създадената от нея цифрова платформа Steam, вече има опит в производството на собствени гейм устройства. Това бяха Steam Machines през 2015 година, а през април 2018 година издателят анонсира собствения шлем за виртуална реалност Valve Index. Според публикуваната от DigiTimes информация, партньорската работа на Apple и Valve е фокусирана върху AR, а не върху VR.

Още през месец март тази година DigiTimes съобщи, че Apple разработва собствени AR очила, но по-късно екипът по допълнена реалност е освободен, а специалистите са насочени към други проекти. А сега корпорацията от Купертино преминава към съвместното с Valve разработване на AR устройства.

Миналият месец известният аналитик Минг-Чи Куо заяви, че Apple работи съвместно с други брандове за създаването на собствен AR продукт. Тогава Куо прогнозира, че AR шлемът на компанията ще излезе до края на тази година. Сега разбираме, че това трябва да стане през 2020 година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

„една от най-големите компании за … разработване на компютърни игри“

😀