Apple изтегли военна игра на палестински разработчик от App Store

0
6


Apple привлякоха отново медийното внимание към себе си, след като поиска от палестински разработчик на видеоигри да изтегли от категория „Игри“ в App Store свой продукт, заради политическото съдържание в него. Рашид Ауеидех получил съобщение от Apple, че играта му Liyla & the Shadows of War не е подходяща за раздела.

„За съжаление, Apple отхвърли играта като игра и те казаха, че не е такава, понеже съдържа политическо изявление”, написа разработчикът в Twitter.

Liyla & the Shadows of War е платформър, чието действие се развива по време на война. Целта на играещия е да преведе героя, малко момче, през опустошената от война среда и да спаси семейството ѝ, предава британският Wired. Google обаче явно нямат проблем с играта, тъй като може да се свали от Google Play.

Разкритието на Ауеидех създаде малка буря, насочена срещу Apple, като това не е първия случай, в който компанията действа противоречиво към видеоигри с политическо послание. Примери за това в миналото са заглавия, като Papers Please, Endgame Syria и др. GamesIndustryBiz коментират на свой ред, че нещата тук нерядко преминават политиката, като особено противоречив беше случая с игри, като Binding of Isaac, заглавие, в което център на внимание е злоупотребата с деца, както и заглавие HappyPlayTime, насърчаваща момичетата да са по-уверени в себе си.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за