Apple патентоваха гейм контролер за iOS

5
42

iPhone е една от най-популярните мобилни гейм платформи в момента, но има потенциала да се превърне в още по-влиятелна фигура в този пазар. Доказателство за това е последният патент, регистриран от Apple, който описва гейм контролер съвместим както със смартфона, така и с телевизионната услуга на компанията Apple TV.

Патентът за контролера е само един от няколкото свързвани с технологията NFC патенти, които компанията е регистрирала. Както можете да видите от изображението по-долу, устройството до голяма степен напомня контролерите за конзолата Xbox, но работи по малко по-различен начин.

Той ще се свързва безжично с iPhone, Apple TV и, вероятно, останалите iOS устройства като iPod Touch или iPad посредством или технологията Near-field communication (NFC) или RFID. Благодарение на него и разнообразния избор от игри в Apple App Store, мобилните устройства и ТВ платформата ще могат да се превърнат във функционални конзоли за игри.

Разбира се, един регистриран патент не означава, че описаната от него технология непременно ще бъде превърната в потребителски продукт. Ако не друго, то поне патентът е индикация, че Apple сериозно обмислят интегрирането на NFC чип в следващото поколение iPhone 5.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари