Apple също иска да пусне гейминг услуга, но клони от модата

0
213

Един от големите анонси, които Apple може да направи утре, в понеделник, е нова услуга за видеоигри, съобщи Bloomberg. Изглежда обаче компанията изобщо не желае да се конкурира с последния продукт на Google – Stadia или платформите PlayStation Now и Microsoft xCloud. Предложението на Apple няма да бъде облачна услуга.

Вместо това тази платформа ще е достъпна посредством App Store само на iPhone и iPad мобилни устройства. Тя ще съчетава платени мобилни игри от различни разработчици, до които клиентите ще имат достъп срещу ежемесечно заплащане. Според някои източници студията ще получават възнаграждения в зависимост от това, колко време потребителите прекарват в техните игри. И във всеки случай безплатни заглавия няма да се предлагат (тях можете да си ги намерите в обикновения App Store). Интересно ще е да разберем как тази услуга ще се възприеме от потребителите, след като другите компании планират да пуснат много по-модерни решения.

Предполага се, че ако не в понеделник, Apple ще обяви услугата на своя конференция на разработчиците през лятото. Интересното е, че тя е непосредствено преди събитието на Microsoft – E3 2019 през юни. Редица аналитици се съмняват, че някои продукти на Nintendo (като предстоящата Mario Kart Tour) няма да бъдат включени в услугата, тъй като може да се изтеглят безплатно. Ще е възможно и „окончателно“ закупуване отделно. Това би създало противоречие между двете компании, които си партнираха за рекламирането на Super Mario Run.

Предишни слухове гласяха, че утре Apple ще представи по-скоро платформа, подобна на Netflix, за стрийминг на видео. Всичко ще стане ясно много скоро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за