Arkane: Ще трябва да изиграете Dishonored 2 повече от един път, за да видите всичко

0
23

Остава малко време до излизането на едно от най-чаканите заглавия на таази година – Dishonored 2. Играта няма да е свързана много с първата. Освен Корво, тук се появява и неговата дъщеря Емили, който е изцяло нов герой, който да управлявате. Освен нова история, тук ще се срещнете и с новата локация – Карнака, крайморско пристанище от света на Империята на островите. Освен силни герои, изцяло нов геймплей и механики, Arkane обещават силна история и акцент над изборите, които прави играещият, което е с цел предоставянето му на пълна свобода.

Светът на играта ще бъде толкова огромен, че всъщност, за да му се насладите в пълнота, ще е нужно да изиграете много повече от един път играта. Това обяснява един от основателите на Arkane в интервю с австралийския Finder Харви Смит.

„Е, ние имаме много играещи, които просто я изиграват, вземат решения и това е. Избират да играят в Possession или Rat Swarm, убиват множество врагове, създават хаос, след което приключват цялата игра и казват: „Това е. Приключих.“. Или пък решават да играят в стелт., които ъпгрейдват Blink и се промъкват покрай всички и приключват играта без да убият никого, след което я поставят обратно на рафта и това е всичко за тях. Но ние всъщност разполагаме и с много хора, които я изиграват от край до край много пъти, защото в Dishonored не може да видите всичко наведнъж. Когато я играете за пръв път, виждате някъде 25% от нея. Имате линия, която може да последвате, ако се качите на покрива, такава надясно и друга, ако поемете наляво. Трябва да изберете. Освен това може да играете агресивно или без да убивате никой или в комбинация от двата типа и тъй като тези режими не се подчиняват на предварително написан сценарий хората по патрулиращите маршрути може да се разсеят и да се спрат да се стоплят край огъня. Толкова динамична е играта. Всеки път, когато играете Dishonored 2 е различно, тъй като откривате различни пътечки, купувате си различни сили, създавате хаос или напротив и играте като Корво или Емили. Смятам, че играещите няма да успеят да вникнат в Dishonored 2 докато не я изиграйте два пъти, тъй като на фона имате толкова много скрити разговори, които може да пропуснете, неща да прочетете или просто да вникнете в начина, по който средата си взаимодейства с историята. Плюс това имате всички тези сили, които просто не може да си купите в едно изиграване. Няма да може да си закупите даже половината от тях“, обяснява Смит.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари