В края на май чешкото студио Bohemia Interactive анонсира следващото голямо допълнение към военния си стратегически симулатор ArmA III. Contact няма да е като нищо, излизало досега за играта. В него вашите смели бойци ще влязат за пръв път в контакт с извънземна сила, а съчетанието на научна фантастика с присъщия за ArmA реализъм звучи страхотно. Що се отнася до това, което може да очаквате като обем на съдържанието, Contact ще ви донесе стабилна доза забавление. Това разбрахме от наскоро дадено интервю на Йорис ван’т Ланд, водещ на проекта, за OnlySP. От думите му стана ясно, че кампанията на експанжъна може да продължи шест часа в зависимост от стила ви на игра.

Продължителността е винаги трудно да бъде определена с точност, тъй като, разбира се, зависи от всеки отделен играч и доколко изследват терена извън зададените им ключови задачи. Според нас една нормална игрова сесия ще е с продължителност от четири до шест часа. И след това, сме добавили нови играчки, с които да си играете, в това число и нов терен от територията на Ливония“, споделя той. „Надяваме се също така създателите на съдържание да изграждат свои собствени извънземни сценарии“.

„Голяма част от кампанията се състои в разкриването на мистерията и разследване на случилото се, така че оставяме повечето подробности за самите играещи. Приемате ролята на оператор на дрон на НАТО, който е дислоциран в Ливония за военни учения. Тъкмо навреме, защото скоро след пристигането ви нашите извънземни посетители се появяват в зоната на конфликт и оттам насетне вие ставате част от импровизирана разузнавателна операция, която има за задача да разследва случая“, допълва Ланд.

Contact е дело на амстердамския офис на Bohemia, който е създаден специално за да представя нови идеи за играта. Любопитен момент, който споделят от OnlySP е, че след анонса на допълнението, форумите на Bohemia са залети с идеи от фенове на ArmA, Contact да си стане напълно самостоятелна игра. Което едва ли ще се случи, но пък кой знае – DayZ, мод за ArmA II спечели сърцата на геймърите и се отдели в самостоятелна игра, за да е пионер в Battle Royale жанра. Всъщност, както разбираме от ван’т Ланд, Contact е планиран именно като самостоятелна игра.

„Първоначално, Contact не беше проектиран да е експанжън за ArmA 3. Даже обмисляхме създаването на самостоятелна игра, но в крайна сметка ползите от формата му на експанжън бяха далеч по-големи. Това означаваше, че можем да се възползваме от този масивен сендбокс, а общността на ArmA щеше да се облагодетелства от допълненията, дори и ако не се интересуват толкова от представените им условия“, обяснява той.

Contact излиза на 25-ти този месец за PC.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за