Valve наистина ще издаде нова игра. Тя се нарича Artifact и както знаете, представлява дигитална игра с карти. Ще може да я закупите в Steam от 28 ноември. Точно така, Artifact е платено заглавие, което ще ви струва 20 долара. Наличните версии ще бъдат за Linux, Mac и Windows PC.

Догодина ще видим версия за Android и iOS на същата цена.

Ако присъствате на PAX West 2018 в Сиатъл ще може да я пробвате по-рано. Играта ще бъде демонстрирана за пръв път на конвенцията, която се провежда от 31 август до 3 септември. Там ще има състезания с награди безплатни копия от играта и различни аксесоари.

В Artifact играчите се борят в турнири, базирани на света на DotA 2, популярната МОВА игра на компанията. Главен дизайнер на Artifact е не кой да е, а създателят на Magic: The Gathering Ричард Гарфийлд. Ще бъдат налични над 280 карти, които ще може да купувате и продавате през Steam.

С други думи, евтин опит за лесна печалба в умиращ жанр, който е доминиран от безплатни игри като The Elder Scrolls: Legends и Hearthstone. Не сме очаквали нищо друго от компания, която под тежестта на собствената си алчност отдавна се отказа да прави реални игри и да допринася с нещо стойностно за гейминга, освен да върти дигитален битпазар.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ДрагомирАртесHiKi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
HiKi
HiKi

Дори и да е „евтин опит за лесна печалба“, все пак Valve си печелят доста добри пари само от подръжка на сървърите си. Много хора предпочитат да ираят през Steam, защото така всичките им игри са на едно място. Да не говорим за честите и нескромни намаления+постоянни на линия сървъри.
Valve не са се отказали от игрите. Просто за една хубава игра отнема време. Все пак в момента работят по „In the Valley of Gods“!

А че играта с карти е умиращ жанр – така е

Артес
Артес

Статията в края избухва
Според мен всичко е баланс-пуснаха само в Steam quake champions free
Само заради това съм им верен до гроб
Говориш за стийм, пък щото уоу си струва парите всеки месец, но и там балансират с хс, която е безплатна, не можем да се сърдим
Аз искам титанфал 2 без пари, но и тя е платена, но батълфилд 1 вече е безплатно

Драгомир
Драгомир

В WoW може да си купуваш ежемесечния достъп с in-game current ( gold ) който се събира супер лесно… Плащаш само първия месец на втория вече можеш да си фармиш малко голд за да си го платиш