В началото на тази година Ubisoft представиха поредния си годишен финансов отчет, който обрисуваше едно незадоволително представяне на компанията, провокирано от бавни продажби и неуспеха на няколко заглавия, като например Mario + Rabids. Реакцията на това от страна на Ubisoft се явява съкращаване на активи и оптимизация на екипите, занижени прогнози и демонстрирано силно желание нещата да се подобрят. През настоящата седмица излезе и тримесечния доклад на студиото за последната четвърт на миналата година, който дава повече подробности за ситуацията около Ubisoft.

Цифрите в отчета потвърждават споменатите забавени продажби, като общата им стойност възлиза на €1.5 милиарда за последните три месеца на фискалната година или увеличение с едва 6.1%. Откроява се също така лошото представяне на заглавията от архивния каталог на Ubisoft, като нетните резервации тук са паднали с почти една трета (27%) до €249 милиона.

Именно каталожно заглавие обаче е имало особено силен период през тези три месеца: Rainbow Six: Siege. През декември са отчетени рекордни ежедневни приходи от потребителите на фона на старта на седмата година на играта. Флагманската поредица на студиото – Assassin’s Creed демонстрира през първите девет месеца на годината увеличение с 30% на активните потребители, което се явява нов рекорд за сериите.

Акцент в бележките по представения доклад на изпълнителния директор на Ubisoft Ив Гийемо се явява нова стратегическа крачка, която компанията възнамерява да предприеме – залагането на по-голяма предвидимост на представянето на компанията. Гийемо отбелязва, че през последната година и половина Ubisoft са започнали да налагат метода на работа на офисите на студиото в Квебек и Монреал – отговорни за последните три игри от света на асасина – върху другите проекти и заглавия на компанията. „Фокусирайки се над силните ни страни, за нас се явява приоритет да продължим да залагаме на големите брандове и игрите, като услуга“, посочва Гийемо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари