Броят на активните играещи в премиерния ден на Assassin’s Creed Valhalla е двойно по-голям от този при старта на Assassin’s Creed Odyssey. Това се похвалиха тази седмица от Ubisoft. Заедно с това, компанията предава, че играта е поставила рекорд по гледаемост в YouTube и Twitch.

От Ubisoft не са коментирали конкретни цифри, свързани със съобщената от тях новина и не са отговорили на запитване от страна на GamesIndustry по темата. Те са добавили единствено, че очакват наблюдаваните тенденции да се засилят с продажбите на конзолите от новото поколение. В специално изявление от страна на изпълнителния директор на Ubisoft Ив Гийемо, той споделя, че очаква играта да е един от най-големите коледни хитове тази година.

„Ние сме възхитени от приема от играчите и извънредно горди с нашите екипи заради това, което постигнаха с Assassin’s Creed Valhalla, което се основава на удивителния успех на нейния предшественик. В контекста на COVID-19, доставянето на Assassin’s Creed Valhalla за седем различни платформи е едно невероятно постижение за всички екипи по света, които участваха в това“, гласи част от изявлението му.

GamesIndustry напомнят, че когато през 2018 се появи Assassin’s Creed Odyssey, играта се оказа рекорден успех за поредицата. Assassin’s Creed Valhalla излезе на 10-ти този месец, като някои от медиите определиха играта за една от най-добрите в историята на сериите. Медиите припомнят една доста турбулентна година за студиото, в която няколко водещи фигури от Ubisoft бяха принудени да напуснат студиото след серия от скандали, свързани с техни прояви на непристойно поведение спрямо техни колеги. Една от тези фигури беше и творческият директор на Assassin’s Creed Valhalla Ашраф Исмаил.

Междувременно, медиите съобщават за серия проблеми, свързани с играта в началото, като те са различни по характер – проблем със синематиките и невъзможност за взаимодействие с някои персонажи, както и други по-дребни грешки, които би трябвало да се оправят с налагането на обновление 1.02 или т.нар. Day One Title Update. Особено засегната от различни дребни бъгове е PC версията на играта, като например GamesPressure предупреждава поне засега да не се предоверявате на облачните сейвове. Потребители на Reddit предават за серия от бъгове и гличове, както и грешки, които пречат да продължите основната сюжетна линия.

„Невъзможност да се излезе от скалите, невъзможност да се премине през прозорците, отслабваща светлина при кътсцените, прекалено силна осветеност на картата при избора на регион, което прави невъзможно различаването на нещо въобще, замръзвания, които продължават по няколко секунди след избора на диалогова опция, неочаквани грешки и сривове, герои, които не изпълняват команди, NPC персонажи, които не могат да се качат на коня си, макар и мисията да го изисква, врагове, които не могат да ни видят“, и други неща посочва Кристиян Смочна от полската медия – вероятно неща, които в следващите няколко седмици ще бъдат адресирани от Ubisoft, така че ако не сте си закупили все още PC версията на играта е може би да почакате поне месец преди да го направите, за да се насладите на поредното приключение на известния асасин.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари