Atari за първи път спомена за конзолата Ataribox по време на събитието E3 2017, когато обеща да представи „изцяло нов продукт“. Но досега нямаше други подробности за новата конзола.

В началото на тази седмица Atari изпрати до феновете си писма, в които заявява, че целта е „да се създаде нещо ново, което ще бъде в същия стил и ще привлече както предишните, така и новите фенове на Atari“. Компанията сподели изображенията на Ataribox, които още веднъж доказват, че дизайнът на устройството следва предишния стил с  дървените вложки на легендарния предишен модел.

Корпусът на Ataribox е съставен от множество ребра, като задната част е по-голяма от предната. Могат да се забележат различните светлинни индикатори, както и USB портовете, HDMI видеоизхода и SD слота. Ще има две версии на конзолата: дървена и черна пластмасова с червени орнаменти.

Atari ще даде възможност на новата конзола да се стартират както най-актуалните игри, така и класическите заглавия. По всички личи, че Ataribox, подобно на NES и SNES Classic е съвременна ретро конзола, на която могат да бъдат играни и старите геймърски проекти.

Atari не сподели информация относно техническите характеристики на Ataribox, понеже не иска да дразни геймърите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за