PlayerUnknown’s Battlegrounds вече в действителност си дели първите места с останалите игри на Valve в Steam. След като заглавието беше на косъм вчера, в събота, днес то най-накрая надмина хита Dota 2 по активни в момента конкурентни потребители, успявайки да събере над 700 000 геймъра.

Това наистина е удивително, тъй като шансовете никога не са били на страната на Battlegrounds – първо, игрите на Valve, особено Dota 2, имат огромни преимущества и популярност в платформата, и второ, Dota 2 е безплатна, докато Battlegrounds струва $30. Пък и играта на PlayerUnknown все още е в ранен етап на разработка.

Това обаче не спира Battlegrounds да покорява сърцата на повече и повече фенове. Играта има голяма известност и в стрийминг каналите, което й дава достъп до още повече хора. Изглежда след включването на толкова много потребители днес сървърите на Battlegrounds прекъснаха работа за кратко време, както пишеше в официална публикация в Twitter.

Голям шум се вдигна и по време на Gamescom, когато състезанията в Battlegrounds доминираха по първите места за гледания в Twitch. На събитието Bluehole Studio анонсира и разработването на нова грандиозна градска карта, която се очаква да излезе с ъпдейт до края на август или началото на септември. Продължавайки с допълненията и популярността, PlayerUnknown’s Battlegrounds ще бъде достоен кандидат за игра на годината.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари