Тази седмица на Конференцията на разработчиците на видеоигри, издателят на хитовете Fallout и The Elder Scrolls, Bethesda обяви че започва „дълготрайно стратегическо партньорство“ с производителя на чипове AMD. Bethesda предупреди феновете да очакват „несравнима производителност“ от новите технологии, които ще са резултат от това партньорство.

От своя страна AMD обясни на среща с пресата, че тази връзка е заради няколко игри. Bethesda и AMD ще „работят заедно за да разработят и ускорят мощността на новите технологии, включително и потенциала на API-тата от ниско ниво като Vulkan и изчислителната и графична сила на AMD Ryzen процесорите, Radeon видеокартите и AMD сървърите за някои от франчайзите на Bethesda„.

AMD добави: „тясното партньорство ще комбинира хардуер, софтуер и инженерство на видеоигри, като с креативния гений на Bethesda разработчиците на видеоигри ще могат да предоставят необикновени преживявания със следващите хардуерни архитектури„.

Раджа Кодури от AMD каза, че Bethesda е безспорен лидер в гейминг индустрията и е подходящият партньор за така наречения от него „трансформативен период на игрите“. Директорът на Bethesda Влатко Андонов пък очаква с този съюз компанията да разшири значително присъствието си в гейминг и VR индустрията и да привлече поколения геймъри от целия свят. Така че сега трябва да очакваме игрите на Bethesda да представят по-детайлни светове и герои на UHD резолюция, по-стабилни FPS и по-високо качество на игра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари