Bethesda не мислят да правят филм по Skyrim или Fallout

2
47


Не, че някога е стояло като възможност, но Bethesda не смята да участва във филмирането на някоя от своите най-успешни игри. Това разбираме от думите на PR отговорника и вицепрезидент на студиото Пит Хайнс в интервю с Finder. „Постоянно ни питат това, но краткия отговор е: ние правим видеоигри. Това е, с което сме известни”, заявява Хайнс. Така че, ако сте чакали филмирането на Elder Scrolls, Fallout или Dishonored, забравете. Явно, че Bethesda не желае да разводнява усилията си, впрегнати в публикуването и разработката на видеоигри и няма да последва примера на компании, като Ubisoft, Activision или Sony.

„И дискусиите, свързани с това спадат към едни от двата лагера: бихме ли позволили на някой друг да направи своя собствена интерпретация на Elder Scrolls, Fallout или Dishonored или ще прехвърлим отговорността на разработчиците да са единствените, които ще могат да кажат: „Ето това е което е Fallout, Wolfenstein илиElders Scrolls“, обяснява пред Finder той. Хайнс дава и пояснение, което подсказва вероятно недоверие в киноиндустрията. Той заявява, че те предоставят пълната свобода на разработчиците на игрите, които издават, но независимо колко кинаджиите ще ги уверяват, че те ще имат пълен контрол върху работата, то няма да се случи нищо такова. Причината е, че никой няма пълен контрол – нито над филм, нито над игра. „Ако притежаваш подобно ниво на контрол, защо не си го направиш сам. Разбира се, че филмовото студио, сценаристът и режисьорът ще има своя принос”, завършва Хайнс.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

И по-добре !

Kabelat
Kabelat

Зависи от филма, а и не само.Warcraft не ми хареса, защото ми се стори детски.Може би ако бях с 20 години по-млад щеше да ми допадне.
Специфично е.
От маркетингова гледна точка иначе няма вариант да не си избият парите.
Но те и ония Valve знаят, че имат златна кокошка и не я карат да снася, а поколението си замина почти.