Bethesda сменя форумните пароли на потребителите заради пробив в сигурността

0
40

Потребителите на форумите на Bethesda вчера получиха писма, уведомяващи ги, че сутринта на 12 август е имало „потенциален пробив“ в потребителската база данни.

Като мярка за сигурност администраторите са премахнали настоящите пароли на всички регистрирани там, като всеки от тях трябва да кликне на бутона „Забравих паролата си“ и да последва указаните там стъпки, за да си сложи нова парола и да може да пише отново във форумите на разпространителите на серията The Elder Scrolls.

„Следващия път, когато се опитате да влезете във форумите, старата ви парола няма да работи“, гласи и-мейлът. „Препоръчваме да не слагате старата си парола или такава, която сте използвали в други сайтове. Също така, ако старата ви форумна парола е използвана за каквито и да е други онлайн цели, препоръчваме да я смените и на всички други места.“

Това е вторият път, в който потребителската информация на Bethesda е застрашена чрез сайтовете и форумите на компанията. През юни сайтове, свързани с играта Brink, бяха хакнати, но никакви данни от кредитни карти или финансова информация като цяло не са били източени при атаката.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за