Неочаквано обстоятелство може да спечели делото за Bethesda.

Създателите на поредицата Fallout и на мобилната Fallout Shelter, Bethesda, заведоха иск срещу Warner Bros. и Behaviour Interactive. Изтъкнатите в документа причини са нарушение на авторското право, незаконно използване на търговска тайна, измамни бизнес практики и нечестна конкуренция. Всичко това, заради издадената от въпросните студиа мобилна игра по Westworld. Според Bethesda, те са копирали вече споменатата Fallout Shelter.

Подобни дела са нещо често срещано във видеоигровия свят, но особено интересно тук е това, че според Bethesda няколко компютърна бъга от ранната версия на Shelter присъстват и в Westworld. Според Bethesda това е явно доказателство за извършена кражба на код.

Нещата водят своето начало отпреди няколко години , когато Bethesda се свързва с Behaviour, за да работи по Fallout Shelter. Според сключеното по това време споразумение, на Bethesda се присъждат всички права над разработения от студиото продукт, в това число дизайна, художествената работа, кода, както и други активи и материали, свързани с играта.

Главният бъг се крие в демонстрационната версия на Shelter, който се появява и в тази на Westworld и е свързан изгледа на камерата в първоначалната сцена от играта.

Bethesda настоява всички версии на Westworld да бъдат спрени от разпространение, да бъде прекратена бъдещата разработка на играта, двете студиа да платят глоба за нарушение на запазените права на Bethesda, допълнителни щети и разходите по делото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари