Black Desert, вероятно най-красивото ММО, излизало в последните години, е невероятен финансов успех за своите създатели и за компанията, която го издава. Тези дни от Pearl Abyss се похвалиха с това, че заглавието е генерирало един милиард в продажби долара от излизането си през 2015 досега.

„Ние сме горди от това, което това постижение символизира – усърдната работа и отдаденост на нашите екипи през последните четири години и подкрепата на нашите почитатели по целия свят“, сподели в специално съобщение за пресата изпълнителният директор на Pearl Abyss Робин Юнг. „С над 30% от общите печалби, идващи от мобилните версии на играта, които излязоха за азиатския пазар през миналата година, ние сме уверени, че тези числа ще продължат да растат. В Pearl Abyss сме оптимисти за бъдещето на Black Desert и с нетърпение очакваме пускането на Black Desert Mobile в глобален план в края на тази година“.

GameIndustry напомнят, че PC и Xbox One версиите на Black Desert са платени заглавия с игрова монетизация в тях, докато iOS и Android версиите на играта са безплатни, с включени незадължителни покупки в тях. Само PC версията на Black Desert присъства вече в 150 страни по целия свят и може да се похвали с над 10 000 000 регистрирани потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за