Black Mesa бележи огромен успех в Steam

3
411

Фен римейкът на Half-Life, който се роди от чиста любов и огромно посвещение, струващи на Crowbar Collective 16 години, за да го разработят, се отплати подобаващо. Голяма част от обещанията, които разработчика заяви преди официалното пускане на играта бяха спазени; осъвременена визия (но не чак до такава степен, че да избегнете oldschool привкуса), проследяваща професионалното ежедневие на Gordon Freeman в Black Mesa Research Facility.

Подобренията в графиката, нивата и дори Xen – извънземното пространство, което посещавате към края на играта, зарадва феновете със своя нов и подобрен вид. Видимо страстта и упорития труд, които се отразиха върху крайния резултат докосна хората силно и им припомни с лека носталгия за онези времена, когато дойде зората на Half-Life.

С общо над 26000 ревюта в Steam, Black Mesa се радва на изумително положителна обратна връзка. Разбира се, това съвсем не означава, че играта е абсолютно съвършена и неведнъж играчи споделят за странни геометрични дефекти, прекалено засилени врагове и други малки, но все пак доловими проблеми. За онези фенове обаче, които считат Half-Life като Светия Граал в гейминг индустрията, риймека на Crowbar Collective е по-скоро светотатство. 

В края на краищата, Black Mesa успява да улови атмосферата и усещането, което оригинала носи в себе си по един разчупен и обогатен начин. Дали ще ви спечели или не, зависи най-вече от вашия индивидуален вкус и очаквания. И отново – това е римейк – не римастър. 

Ако желаете да изиграете Black Mesa и да подкрепите разработчика, можете да я купите в Steam за 17,99€

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари