Black Ops III е най-очакваното заглавие тази есен

1
11

Въпреки, че трудно може да бъде окачествена като оригинална игра, поредицата Call of Duty има неоспорима маркетингова тежест и способността да кара хората да се разделят с честно спечелените си пари. Това с пълна сила важи и за предстоящата Call of Duty: Black Ops III, която се оказва най-желаното за покупка заглавие тази есен по данни на статистическата компания Nielsen.

Известната със своите ТВ рейтинги компания вече измерва потребителската нагласа що се отнася и до видео игрите, а празничният сезон с дузина нови премиери и естествена склонност за по-високи разходи е особено подходящ период за такива изследвания.

Така от въпросният шутър се оказва мултиплатформената игра, към която американските потребители проявяват най-голям комерсиален интерес, т.е. са склонни да купят. Логично можем да обясним това с притегателната сила на мултиплейъра на Call of Duty: Black Ops III, който с лекота може да ви отнеме сто-двеста часа игра.

Що се отнася до ексклузивните заглавия, собствениците на PS4 изглежда чакат най-много Uncharted: The Nathan Drake Collection, докато онези с XBOX One логично проявяват най-голям интерес към Halo 5. Wii U геймърите са запленени най-много от Yoshi’s Woolly World, докато РС играчите – от StarCraft II експанжъна Legacy of the Void.

Данните на Nielsen се базират на изследване сред 4800 души на възраст между 7 и 54 години, които играят видео игри и което е проведено между август и септември.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Agentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Пълни глупости! Естествено, че тази есен, най-чаканото заглавие е Fallout 4. Тези едва ли си вярват на класацията. Не вярвам новата CoD боза да е на първо място!