Blizzard вече съжалява за направените уволнения в компанията

2
2129

Миналия месец ви съобщихме за конферентната среща на Activision-Blizzard. Тогава директорът на компанията Боби Котик тържествено обяви добрите доходи от миналата година и каза, че ще уволни почти 1000 служители. Тогава Котик дефинира действието като опит за централизация и увеличаване на доходите. Тази седмица Activision-Blizzard представи своя финансов отчет. Според него, освобождаването на осем процента от работната сила на издателя всъщност „би имало отрицателен ефект върху нашия бизнес“.

Като цяло документът описва всички рискови моменти, които биха уронили престижа на Activision-Blizzard. Много компании подготвят такива отчети. Един потенциален рисков фактор е невъзможността да се реализират финансовите възможности след уволненията. Освен това те евентуално биха довели до ниска мотивация и продуктивност на останалия екип. Фирмата вече изхарчи 150 милиона за обезщетение на изгонените. Отчетът гласи:

„Въпреки че вярваме, че този план за реструктуриране би ни помогнал да реализираме по-големи възможности и потенциал… Нашето умение да използваме получените предимства в определен интервал от време и въпрос на много изчисления и предположения, и самите спестявания ще зависят много и от местните регулации за работа, договори с трети лица и изисквания за работа. Тези калкулации зависят и от значителни икономически и други дадености, някои от които са извън нашия контрол…“

Като цяло малко странният анонс на Котик не се е харесал на по-голямата част от Activision-Blizzard. Новината подтикна формирането на Съюз на гейм работниците, изискващ оставката на ръководителя на компанията. Освен това Боби Котик се прослави наскоро заедно с Андрю Уилсън от EA в списъка топ 100 на директори с прекомерно високи доходи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Даниел Десподовццц Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ццц
ццц

Случи се чудо! Сетиха се, че сбъркаха. За съжаление тъпите менъжери вече плъзнаха навсякъде.

Даниел Десподов
Даниел Десподов

Коригирано, благодаря