Blizzard: “Все ще е твърде рано да се каже дали BlizzCon 2020 ще се осъществи”

0
117

Съдбата на тазгодишното издание на BlizzCon е все още неясна в резултат на развиващата се в световен мащаб коронавирус пандемия, предупреждава Blizzard в нова публикация

“Въпреки, че сме обнадеждени, че ситуацията ще се подобри по-късно тази година, в края на краищата на този етап е твърде рано да знаем със сигурност дали BlizzCon 2020 ще се осъществи”,  пише изпълнителния продуцент Саралин Смит. “Здравето на нашата общност, работници и всички останали, които сътрудничат на шоуто заема централно място. Може и да отнеме няколко месеца преди да сме сигурни дали или как ще продължим напред, но веднага щом имаме съществена информация, ще я споделим.”

Добрата новина е, че BlizzCon е все още далеч, тъй като по принцип събитието се провежда през есента. За разлика от E3, който попадна в пика на пандемията, довеждайки неговото оттегляне, както и изтеглянето на някои от пролетните заглавия, като The Last of Us 2 за неопределен период от време, BlizzCon поне има по-висок шанс да се проведе по план; стига икономическия шок породен от глобалната ситуация да не си каже последната дума, разбира се. 

Други компании, като Microsoft, например, търсят алтернативни варианти, които да заместят традиционния начин на провеждане на присъствените форуми с дигитални шоу програми и изложения. На фона на тях, Gamescom пък продължава смело напред; събитието все още е насрочено да се проведе през август.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари