Blizzard готвят Diablo III за конзоли

1
39

От няколко години насам се говори, че Blizzard ще пуснат версия на хитовата си игра Diablo III, създадена специално за конзоли за игри. Наскоро Главният творчески директор на компанията Роб Пардо допълнително наля масло в огъня като сподели, че подобна версия не само вече съществува, но и „че се играе“ из офисите на компанията. Освен това, добавя Пардо, играта „изглежда доста добре“.

Ключовата дума тук обаче е „офисите на компанията“. Действително, както Пардо сам допълва, конзолната версия в момента съществува само под формата на вътрешен проект и не се знае дали ще бъде пусната на пазара. За успокоение на почитателите на играта, създателите й наистина имат намерение да развият подобна версия. Това потвърди главният дизайнер на Diablo III Джей Уилсън.

Blizzard отдавна правят стъпки в посока пускането на конзолна версия на играта. Оригиналната Diablo получи порт за PlayStation още през 1998 година. Torchlight също получи порт, само че за Xbox Live Arcade, преди известно време. Тези и други примери доказаха, че форматът на Diablo може успешно да се адаптира към телевизионния екран. Всичко изглежда е въпрос на време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари