Изглежда Blizzard планира да направи грандиозни промени в структурата на своя екип.

Kotaku успя да изнамери вътрешна бележка, в която издателят анонсира основаването на „инициатива за глобално разнообразие и интеграция“. Целта на кампанията е Blizzard да наеме повече жени и представители на малцинствата. И не само това, според бележката, компанията цели и да подобри условията за работа за женската част от екипа, както и за хората от малцинствата.

Според имейл, изпратен от директора на Blizzard Майк Морхайм, само 21 процента от работниците в студията на американската компания са жени, докато малцинствените групи съставляват 14 процента. Освен това разработчиците от женски пол напускат Blizzard „с по-висока честота в сравнение с мъжете“. Според Морхайм статистиката в Blizzard е почти идентична с тази за цялата гейм индустрия, което издателят желае да промени.

Морхайм увери, че не е определена точна бройка от разработчици, които Blizzard търси. Очаква се компанията да се консултира и с някои известни групи като „Girls Who Code“ в търсенето на кандидати за работа. В имейла Морхайм допълни: „Нашата инициатива изисква отдаденост от всеки един от нас, но особено много от нашите директори, мениджъри и наемащи екипи. Ние оценяваме вашият стремеж да помогнете на Blizzard да осъществи своите цели“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари