Blizzard отрече обвиненията, че банва геймъри, които играят Diablo 3 под Linux

0
25

В официалния форум на Diablo 3 се появи тема, където геймъри твърдят, че акаунтите им са били баннати само защото използват операционната система Linux. Въпреки че Diablo 3 е игра, която е предназначена само за платформите Microsoft Windows и Mac OS X, възможно е и пускането под Linux с помощта на Wine. Blizzard отрекоха бановете да имат нещо общо с операционната система. След направена проверка е установено, че става въпрос за чийтове, които са довели до наказанията, съобщи Eurogamer.

В сайта на Blizzard има секция с информация за евентуални проблеми, където се казва, че игрите на студиото могат да се играят и на неподдържани хардуерни и софтуерни конфигурации, но това крие риск от блокирането на някои от техните ключови системи. Според потребителите е възможно използването на Diablo 3 в средата на Linux да е подлъгало системите за борба с измамници.

Представители на Blizzard са взели насериозно твърденията и са направили щателна проверка на всички акаунти, за които се твърди, че са баннати неправомерно. Пресъздадени са условията, които са използвали геймърите с блокирани профили и са направени тестове, за да се види дали няма да се появи някакъв проблем. Такъв не е бил открит, а и проверките са доказали, че има сериозни основания за банването на всички потребители с Linux, които са се оплакали във форума. Те са ползвали хакове и чийтове, а това е забранено.

„Играенето на Diablo 3 под Linux не се поддържа официално, но ако го практикувате то няма да ви докара бан. Измамите в играта обаче, със сигурност ще го направят.”, се казва в изявление на Blizzard по въпроса.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари