Blizzard съди Fox заради анимационното куче Diablo

0
379

Diablo поредицата събираше фенове още от 1996-та година с разкриването на първото епично заглавие от франчайза на Blizzard. Играта беше революционна за геймърите, изправящи играчите всеки на страната на доброто или злото. От друга страна кучето Diablo се появи за първи път миналото лято като концепция за новия сериал на Fox – Housebroken. Blizzard не се зарадва на този нетипичен двойник и подаде съдебен иск срещу Fox, опитваща се да изкара допълнителен приход от мърчандайз на новия си анимационен герой.

Призивът на Blizzard може да бъде разгледан в интернет страницата на Американската институция за патенти и авторско право. Според компанията, обикновеният потребител лесно може да се обърка между култовата 25-годишна поредица и новото анимационно куче Диабло, обект на терапия от Хъни в Housebroken. В момента Fox се подготвя да пусне телевизионното шоу в края на май, както и да въведе индивидуален бранд на пазара. Той ще обединява множество артикули за домашни любимци като чинии, купи, храна за животни, изкуствени тоалетни и аксесоари за домашни любимци.

Може би Blizzard желае да подсигури очаквания успех на новата мобилна игра Diablo Immortal, дебютираща най-накрая тази година. А може би това е един от многото начини за събиране на капитал за тази или другата страна (в случай че съдът отсъди в полза на някоя от тях).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари