Blizzard с поне 6 заглавия в идните 3 години

2
18

По време на Citi 2011 Technology конференцията директорът на операциите в Activision Thomas Tippl разкри, че очаква Blizzard да пуснат 6 заглавия „във вече популярните си франчайзи“. Компанията е известна с бавните си процеси на разработка, но по информацията дадена от Tipple феновете на гиганта могат да очакват много повече в следващите 3 години.

Става въпрос за два рилийза във всеки от големите франчайзи. Краят на Cataclysm ще настъпи скоро, което означава, че скоро ще бъде пусната информация за следващият експанжън на WoW. По думи на Tipple в следващите три години ще се появи дори и 5-и експанжън. Според директора на проекта Battle.net Greg Canessa пък може да очакваме Heart of the Swarm в средата на 2012г., като второто разширение Legacy of the Void също ще влезе в тригодишният срок. На последно място е пускането на Diablo 3 и по-късно неговото първо разширение, което, въпреки думите на президента на Blizzard, Tipple все пак смята, че няма да успее да излезе тази година.

Тъй като директорът на операции се изказа единствено за „популярните франчайзи“, следва, че междувременно могат да се появят и други игри с нова интелектуална собственост, като например дългоочакваното социално ММО Titan. Допълнително се знае, че Blizzard работят и по още едно неназовано заглавие, за което няма никаква информация, освен стандартни обяви за работа по него. То обаче може и да влиза в големите франчайзи или дори да бъде дългоразработван Warcraft IV.

В Gamespot се появи отговор от компанията по случай изказването на Tipple, където по типичен Blizzard начин представителя каза: „Не сме давали никаква информация за бъдещите си рилийзи. В момента екипите ни работят по следващият голям ъпдейт в Cataclysm, първият експанжън за Starcraft II, както и довършване работата по Diablo 3.”

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kojack
Kojack

и ако до 20 години извадят 3 от тези 6 …

nowise
nowise

Blizzard са най-великата гейм компания на всички времена. Едва ли някога ще се намери кой да ги измести от върха. Сега чакаме с нетърпение Diablo3 и Heart of The Swarm. Живот и здраве ще направят и филм по WoW, но след 5 години по плана им.