Blizzard, Naughty Dog и други производители на игри призоваха за повече толерантност

2
16


Хиляди разработчици на игри от Съединените американски щати и Европа обединиха усилия и създадоха обща петиция насочена към геймърите по света. Основната идея е да се призоват феновете към повече толерантност и край на омразата в социалните мрежи като Twitter, Reddit и Facebook.

Писмото, написано от независимия дизайнер на игри Андреас Зекер, е подписано от хиляди разработчици. В това число AAA Studios, Rockstar, Naughty Dog, Bungie, 343 Industries, Blizzard Entertainment, Epic Games и редица други. Петицията бе предизвикана от множеството персонални атаки над производителите в последните години в социалните мрежи. Например, миналата седмица независим дизайнер бе принуден да прекрати ваканцията си и да се върне у дома, след като получи редица заплахи в Twitter.


„Вярваме, че всеки, независимо от пола, сексуалната ориентация, етноса или религията, трябва да има правото да играе игри, да критикува игри и да произвежда игри без да бъде обиждан или заплашван. Именно различието на нашето общество позволява на игрите да разцъфват. Ако видите заплаха или обида в коментарите в
Steam, YouTube, Twitch, Twitter, Facebook или Reddit, моля, отделете минута, за да докладвате това“ гласи петицията.

„Ако видите омразна или накърняваща реч, заемете позиция и се борете с това. По този начин ще направим гейминг обществото едно по-приятно място“ завършва писмото на производителите.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

FailFish – който знае какво е това ще ме разбере..

tntc4
tntc4

аман от толерантност.