След месеци на спекулации, Blizzard разкриха най-после следващата игра от емблематичната поредица на студиото Diablo. Diablo IV беше официално анонсиран по време на BlizzCon 2019.

Анонсът беше придружен с продължителна премиерна синематика, която цели да подскаже какво ги очаква почитателите на поредицата в тази нова игра с някои наистина сериозни опасности, които дебнат героите, преодолявайки орди от неживи, само да разберат, че пътят им за измъкване през древната порта, и към тяхната свобода, минава през загубата на част от скъпоценната им кръв: „Кръвта е ключът“, чуваме да изрича един от героите. Беше представен и геймплей, съпроводен и с повече информация за първите три класа в играта: Варварина, Друида и Заклинателя.

Спекулациите за Diablo IV се свързват с различни източници, като за последно това беше илюстрована книга с името The Art of Diablo, в която наред с други любопитни неща, присъстваше и изображение на Дъщерята на омразата, Лилит, придружена с обяснение, че тя ще се появи именно в една нова игра, заедно със своята преобразена версия.

Сред нещата, които отбелязват от PCGamesN са, че освен голямото завръщане на друдския клас (който отсъстваше в миналата игра от сериите), магията на огъня бива заменена съответно от Буря и Земя. Запазени са си животните-придружители, като вълци и гарвани, както и способността за промяна на формата – във вълкодав или в мечка. По отношение на последната характеристика бива също наложена промяна. Както и обобщава директорът на играта Луис Барига, в Diablo IV получавате възможността за „мигновена промяна а формата“ – за да го направите няма да ви трябва да влизате в бой, а ще става по ваше желание.

Варварският клас, от своя страна, пояснява старши продуцентът на играта Тифани Уот, представлява „еманация на дивия, брутален комбат“, като този клас ще е въоръжен до зъби с всичко необходимо, за да нанася максимум поражения и сее смърт навсякъде около себе си, като в новата игра Blizzard въвеждат една нова система – тази на „арсенала“, която ще се изразява в предоставянето на избор измежду четири слота за оръжие.

Що се отнася до Заклинателя, то художествения директор Джон Мюлер описва, като „неотменима инкарнация на битката“. Той ще може да се телепортира, да се превръща в огнена топка и е описван, като една „невъзможна за спиране машина за разрушение“.

Един от най-важните аспекти при представяните промени в новата игра се явява това, че Diablo IV ще предостави възможности за персонализация и къстъмизиране на класовете и героите, каквито не са предоставяни досега в игра от поредицата.

„Може да създадете варварина на вашите мечти“, обяснява Мюлер. Самата игра ще предложи огромен избор от готови темплейти за героите, които ще се различават радикално една от друга. – косата, бижутата, белезите – всичко ще подлежи на промяна, и то още преди играещия да стигне до избора на различните дрехи и броня.

И по отношение на промените, те разбира се няма да засягат само външния вид, но и талантите и други качества на героя (и в този смисъл ще са доста сходни с ъпгрейдите в Diablo II) или както Барига обобщава: „къстъмизацията лежи в сърцето на Diablo IV“.

„Къстъмизацията се завръща, и то с гръм и трясък“, добавя Барига. „С дървото на талантите, играещите ще могат да използват точките за способности за различни пасивни и активни сили – Frostbite умението на Заклинателя например, ще може да се засили с до пет точки“.

„Искаме да играете това, което виждате в главата си. Този билд, който вие искате да играете“, заявява Барига. Макар че, както допълва той, това няма да е скоро. Дори и „Blizzard „скоро“, с намигване пояснява Барига. Играта е в съвсем ранен етап на разработка, като по време на BlizzCon, компанията представи демо, което е специално изготвено за шоуто. Така че не очаквайте Diablo IV през 2020. Поне.

PCGamesN напомнят какво означава „Blizzard „скоро“, ако някой е забравил. Diablo III, предишната игра от поредицата беше анонсирана през 2008, но се появи чак през 2012, а Overwatch, която по стандартите на компанията излиза „скоро“ след анонса ѝ, беше разкрита през 2014, а излезе през 2016. Та, това е „Blizzard „скоро“.

И не на последно място за пояснение около играта, което беше разкрито от създателите ѝ е това, че тя ще поднесе един огромен открит свят, като петте различни региона тук ще са директно свързани един с друг. Ще има нормален денонощен цикъл и различни климатични ефекти и събития със стотици тъмници и огромен брой легендарни такива. Плюс това получавате една нелинейна кампания, която пренебрегва структурата на различни действия от предишните игри. Ще може да изследвате едни и същи региони и едни и същи ситуации, колкото и както си поискате или да преминете в забързан ход през историята, прескачайки отделни моменти.

Ще получите възможността да обединявате силите си с други играещи срещу големи босове и врагове, но ако това не е начина, по който предпочитате да се забавлявате, може да преминете през цялата игра соло – зависи единствено от вас кое ще изберете. Очаквайте повече подробности около наскоро анонсираната игра през следващите дни и седмици.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DragonSlayer
DragonSlayer

Всички искат да има некромансър в Д4, но Близард планират изцяло нов клас: Transberian. Нещо като милениъл, със специален ресурс естроген, който ще се пълни, когато трансбериъна срещне бели хетеросексуални монстъри.

Ето, чухте го първо в Калдата!

vvv
vvv

От трейлъра се виждат само 3 класа, другите явно ще са dlc, точно както във diablo 3. Дано поне играта излезне до 5 години.

DragonSlayer
DragonSlayer

Не знам, показаха доста босове, доста локации, в известен смисъл изглежда като надграждане на Д3, не е като да тръгват съвсем от нулата. 5 години ми се струват прекалено много. предвид всичко това, бих казал около 2 години и половина.

vvv
vvv

Казаха: „Not soon, not even Blizzard soon.“ Пък и имат все още Diablo Immortal тепърва да пускат.

Чичо Гошо
Чичо Гошо

Играта ще стартира с 5 класа, а останалите ще бъдат добавени в експанжъни. Споменаха също и, че играта най-вероятно ще има повече от един експанжън.

tnt
tnt

дали ще има ‘Auction House’ както във диабло 3.. тоест да се търгуват предметите за реални пари.?

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Викаш, не е ли то да бачкам в диаблото, не е диабло… Xdxdxd

DragonSlayer
DragonSlayer

Предвид какво се случи с АН в Тройката, не вярвам да се пробват пак.

Kingpin
Kingpin

Няма да има Auction House, беше подвърдено от девелопърите!

Чичо Гошо
Чичо Гошо

Ще има трейдинг система, но е много по-вероятно да е както в Diablo 2. Със сигурност няма да има Auction House, тъй като отхвърлиха тази възможност с думите: „Няма да повтаряме стари грешки.“

tnt
tnt

значи да не се хабим..

pedro
pedro

Ще я мотат още няколко години, докато не я претупат накрая и малцина ще я играят. Самият геймплей е остарял с 20 г. на фона на десетките епични игри с отворен свят, това изглежда като нещо подходящо за маломощна конзола.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Май да, много обещания много разнобразие,а на практика нямаш много избор. Изглежда ще е боза с която ужкум са се съобразили с феновете

Colombino
Colombino

Колко некромансера съм направил около 96-то ниво на хардкор battle.net … И тия гадове решиха в 3-ката да ме карат да плащам отделно за некрото. Е не им платих. Ся ако на 4-ката няма вградено некро, изобщо няма и да я купувам.