fbpx
0 C
София

Borderlands 3 – над 5 милиона продадени копия само за 5 дни

Най-четени

За никой не е изненада, че много хора играят Borderlands 3 (както и, че правят нещо по-странно заради играта), но сега имаме конкретни цифри.

Според съобщение към медиите от 2K Games, Borderlands 3 е най-бързо продаващата се игра на компанията в историята. В първите 5 дни от продажбите на играта са реализирани над 5 милиона копия. Приходите са на стойност над 1 милиард долара от началото на предлагането на 13 септември.

2K споделят и, че заглавието вече е най-продаваната игра от серията за PC. Като вземем предвид, че тя е налична ексклузивно в Epic Games Store, то цифрите стават още по-впечатляващи. Това е потвърждение и на тезата, че няма нужда една игра да се продава през Steam, за да е успешна.

Въпреки че оглавява класациите в Обединеното Кралство, продадените там копия са наполовина от продадените копия на Borderlands 2. Това е така, защото там се следят само физическите продажби. Още един пример как пазара се измества все повече към дигиталното.

В съобщението става ясно, че над 70% от геймърите са избрали да купят Borderlands 3 именно в дигитален вариант. Отново рекорд за компанията.

„Невероятно успешното пускане на Borderlands 3 е резултат от усилената работа и дългото партньорство между Gearbox Software и 2K Games. Изключително благодарни сме на всеки, който има роля в превръщането на Borderlands серията в глобалния поп културен феномен, който е днес. Това са стотици разработчици от Gearbox, за много от които това е трудът на живота. Искаме да благодарим и на Borderlands обществото. Всичко това не се случва от само себе си. Именно страстта им ни мотивира да превръщаме всяка игра в невероятно изживяване.“, казва президента на 2K, David Ismailer.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини