Calibre ще следва модела на World of Tanks

0
188

Винаги има място за безплатни шутъри, а ако те идват от хората, създали World of Tanks, то тяхната позиция е запазена за успех. Calibre е името на наскоро анонсирана от страна на Wargaming FPS, който ще направи премиерата си скоро. Това е повод студиото да е и част от Gamescom, където дадоха подробности за заглавието си.

От думите на говорител на компанията разбираме това, че играта ще следва бизнес модела на World of Tanks – безплатна за игра, но с възможност за пазаруване – основно на козметики, а не на прогрес. „Искам да подчертая това, че тя следва същия бизнес модел на World of Tanks. Играта е безплатна, но разбира се ние се нуждаем и да продаваме някакви неща, за да имаме печалба“, обяснява представителят на Wargaming, цитиран от PCGamesN. Покупките няма да ви осигурят достъп до някакво супер оръжие или допълнителен режим. Не, уверява той. Става дума за скинове и подобни неща.

Gamescom дава началото на бета тестовете за Calibre, която от известно време бива изпитвана в страните от ОНД. А сега Wargaming приобщава и останалата част от Европа.

Calibre ще предложи кооперативен PvE срещу AI съперници в режима Spec Ops, както и традиционен PvP режим. Самите бойци идват от различни бойни подразделения по света, като американските морски пехотинци, руските „ГРОМ“ и немските специални части. Отрядите ще са съставени от четирима играча с различни роли на всеки оператор: Assault, Support, Medic и Sniper.

Може да предявите желание да участвате в закритите тестове на сайта на играта тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за