През миналата седмица, Activision публикуваха редовния си отчет за финансовото представяне на компанията за последната четвърт. От него става ясно, че решението на издателя да създаде придружаващо сериите Call of Duty забавление в лицето на Warzone, носи огромни ползи на студиото. Такива обаче носят и микротранзакциите и BlackOps: Cold War, последната голяма игра от поредицата.

Броят на играещите е нараснал до 128 000 000 след регистрирано увеличение от 70% в сравнение със същия период на 2019, а часовете, в които геймърите прекарват в света на CoD се е увеличил двойно. Тук става дума за всички платформи и всички активни игри от поредицата, основно, разбира се играещи Call of Duty: Warzone и Call of Duty: Black Ops – Cold War. Освен тези успехи, сериите регистрират „двуцифрено увеличение“ в приходите, които носят на Activision, като микротранзакциите играят огромна роля в това – компанията отчита петдесетпроцентно увеличение в сравнение с предходната година.

Рекорди поставя и Call of Duty Mobile – мобилната версия на играта, като бива отчетен рекорден ръст на играещите и тук също имаме двуцифрено увеличение в приходите, благодарение на споменатите микротранзакции. Освен на Запад, през предходния период играта дебютира на китайския пазар и бързо се превърна в хит.

Любопитен момент в изявлението на компанията по повод представените резултати от Call of Duty се явява цитирано от гейм журналиста Джоф Кийли намерение от страна на Activision да наложи настоящия модел, който издателя следва за сериите към всичките си игри – следване на free-to-play модела, развитие на мобилната платформа и постоянното обогатяване на световете на игрите с ново съдържание.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
qwe
qwe
9 месеца

Много харесвах сингъла на поредицата, но по едно време от игра започна да се превръща в гледане на филм. А тая работа не ми харесва вече.