Call of Duty: Modern Warfare поддържа мишка и клавиатура дори на конзоли

0
135

Когато говорим за конзоли, в съзнанието ни изниква образът на джойстика. Контролерите са най-често срещаната периферия за платформите и с нея най-лесно се навигират игрите. И въпреки че хардуерът вече има поддръжка за мишка и клавиатура (периферията на РС-тата) гейминг студията упорито отказват да адаптират конзолните игри за тях. Call of Duty заглавията допреди винаги са били съвместими единствено с контролери на конзоли – до дебюта на последната Modern Warfare. Изглежда новата игра ще поддържа мишка и клавиатура на конзоли от ден първи на излизане. Това ще е първото заглавие от франчайза, позволяващо тази свобода. Това се налага поради факта, че видеоиграта ще предлага мултиплеър режими между различните платформи – ще можете да играете на персоналния си компютър срещу хора с Xbox One или PS4.

Джо Цекот, дизайн директорът на студио Infinity Ward, сподели новината в блога на PlayStation. По неговите думи мачовете ще се формират въз основа на достъпната периферия. Ако имате контролер, ще бъдете събирани в сесии с играчи отново с контролери (както би трябвало да бъде). Същото важи и за потребителите с мишка и клавиатура. В тази аналогия всеки порт на играта ще е напълно съвместим с обширния набор от периферия; „Така че ако искате да включите клавиатура (и мишка) към вашата PS4, вече можете“.

Имайте предвид, че по правилата на играта не можете да сменяте контролера с друга периферия по средата на битката. Изборът се прави преди оформянето на сесията и след това си оставате до края така.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за