Capcom вече работи върху римейк върху следващата Resident Evil 4

1
149

Феновете още не могат да се сдобият с новия римейк на хита Resident Evil 3. Интернет обаче изобилства от слухове около потенциално продължение на римейк практиката на Capcom и следващият кандидат, разбира се, е Resident Evil 4. По сведения от VGC играта вече се разработва активно и се очаква да бъде разкрита през 2022-ра година.

Според VGC разработката на новия римейк ще се направлява от Татсуя Минами. Минами е бившият директор на Platinum Games, студио, отговорно за издаването на игри като Bayonetta и Nier поредицата. Изборът е в пълен синхрон с тенденцията на Capcom да събира независими студия със свои собствени екипи да работят върху римейковете на Resident Evil. Шинжи Миками, създал оригиналната игра, е дал зелена светлина на проекта, но няма да участва директно в неговата разработка. Вместо това той се е заел със задачата „да дава неформални съвети“ на екипа.

Resident Evil 4 излезе преди цели 15 години за конзолите GameCube и PlayStation 2, като последваха няколко графични римастъра за настоящото поколение платформи. Според много критици тя се класира най-високо сред останалите Resident Evil заглавия, затова и римейкът се очаква да бъде повече от „на ниво“. Информацията все още не е потвърдена от Capcom, но издателят няколко пъти подчерта, че иска да продължи успеха на римейковете на Resident Evil. В логиката на нещата е следващата игра в списъка на компанията да бъде RE4.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари