Capcom планира да пусне още HD преработки на стари игри

1
40

Японската компания Capcom обяви намеренията си да продължи с пускането на нови HD преработени версии на „популярни стари игри“, като неопределен брой от тези заглавия трябва да се появи на пазара до март 2016 г.

Издателят загатна за тази си стратегия по време на презентацията на последните си финансови резултати, обяснявайки че планира да „използва съществуваща интелектуална собственост като продава HD римейкове на популярни стари игри“ в рамките на тази финансова година.

По време на предишната си финансова година Capcom пусна две преработени версии – DmC: Devil May Cry Definitive Edition и Resident Evil HD Remaster – и вече обяви намерението си да пусне преработена версия на Devil May Cry 4 за PC, PS4 и XBOX One през лятото.

Какво още обаче може да подготвя компанията?

Един упорит слух твърди, че предстои римейк на GameCube хита Resident Evil Zero, по който вече се работи, но тази информация официално не е потвърдена. Capcom вече се похвали, че продажбите на пуснатата през февруари Resident Evil HD Remaster вече са надминали 1 милион бройки, което означава, че тази стратегия действително е печеливша за момента.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари