fbpx
7.2 C
София

Capcom събира мнения за римейка на Resident Evil 2

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Любителски проект, който представлява римейк на хоръра Resident Evil 2, привлече вниманието на японската компания Capcom.

Само преди седмица се заговори за Resident Evil 2: Reborn – дългоочакван фен римейк на едноименната игра, работата по който почти приключва. Когато тя бъде завършена, преработената версия на хорър класиката ще бъде пусната безплатно.

Новата версия на Resident Evil 2 се прави с Unreal 4 енджин и включва преработени 3D модели, нови светлинни ефекти, нови текстури и анимации и известни подобрения по геймплея. Колко добре се е отразило всичко това на 17-годишната игра, може да видите в клипа по-долу.

Преди да видим Reborn обаче, предстои да чуем най-важното мнение – това на самата компания Capcom, която все пак държи правата върху Resident Evil и лесно може да дръпне шалтера на проекта.

Интересно е, че издателят не бърза с решението си, а вместо това предпочете да се допита до самите фенове през своята Facebook страница.

„Благодарим на всички, които продължават да поддържат Resident Evil. Следим внимателно ентусиазма, с който се работи по Resident Evil 2, но предвид, че ние държим правата върху марката, все още не сме съвсем сигурни каква е нашата позиция по въпроса. Ето защо искаме да чуем вашето откровено мнение и позиция за римейка на Resident Evil 2“, пише компанията.

Сам по себе си, подобен подход е окуражаващ, тъй като подсказва, че Capcom не възнамерява да блокира незабавно работата по Reborn и можем да се надяваме, че този сериозен труд ще види бял свят под една или друга форма.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Agentpat™
Agentpat™
6 години

На мен нещо не ми беше съвсем „резидентивълско“ докато гледах клипчето. Има някои пропуснати моменти от оригинала. Като се прибави и това, че RE2 все пак е един от най-добрите игри от поредицата, съм на мнение, че римейка трябва да си го направят самите Capcom.
Иначе не съм против излизането на този фенски билд. Това е много труд (и то само за слава) който трябва да бъде поощрен.

Нови ревюта

Подобни новини